Contact

Contact

Adresgegevens:
Recreatiecentrum Oostervant
Oostervantstraat 25
3021 PT Rotterdam

Contactgegevens:
Tel: 010-4772100
E-mail: oostervant@sportfondsen.nl

Openingstijden receptie:
Maandag 08:00 - 22.00 uur
Dinsdag 07:00 - 22.00 uur
Woensdag 08:00 - 22.00 uur
Donderdag 07:00 - 23.00 uur
Vrijdag 08:00 - 23.00 uur
Zaterdag 08:00 - 23.00 uur
Zondag 09:00 - 22.00 uur

Waar kun je ons vinden?
Wanneer je van plan bent om met het openbaar vervoer richting Recreatiecentrum Oostervant te komen, kijk dan goed op www.9292.nl zodat je niet voor verrassingen komt te staan!

Met het openbaar vervoer is de accommodatie ook goed bereikbaar:

Metro A en B richting Schiedam Centrum of C richting De Akkers – halte Beurs overstappen naar metro D richting de Akkers of E richting Slinge – halte Rotterdam Centraal (10 minuten lopen)
Tram 21 richting Woudhoek – halte 1e Middellandstraat (2 minuten lopen)
Tram 23 richting Marconiplein – halte 1e Middellandstraat (2 minuten lopen)
Tram 24 richting Holy – halte 1e Middellandstraat (2 minuten lopen)
Bus 38, richting Station Schiedam Centrum – halte Henegouwerplein (4 minuten lopen)
Bus 44, richting Zuidplein – halte Beukelsdijk (7 minuten lopen)
Bij 40, richting Station Delft – halte Beukelsdijk (6 minuten lopen)

Parkeren kan Rondom Oostervant op de aangegeven parkeervakken. Parkeren is betaald.

Heb je een tip voor ons of een vraag waarmee we je kunnen helpen, dan horen we dat graag!
Vul hieronder het contactformulier in en we gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag. Je kunt ons natuurlijk ook bellen op telefoonnummer 010-4772100. We zijn telefonisch bereikbaar voor al jouw vragen.

Heb je een vraag?

Nog 500 tekens resterend

Algemeen

Klik hier voor een overzicht van de reguliere openingstijden.

Klik hier voor een overzicht van onze tarieven.

Ja, er zijn grote kluisjes aanwezig bij de kleedhokjes. Je kunt gebruik maken van de kluisjes met een € 1,- munt. Na afloop ontvang je de € 1,- munt weer terug.

Ja, aan de kassa is het mogelijk om zwemluiers aan te schaffen. Kinderen zonder zwemdiploma mogen alleen onder begeleiding van een volwassene (18 jaar of ouder) zwemmen.

Ja, je kunt bij ons betaald parkeren.

Wij beschikken ook over een parkeergarage. Klik hier voor meer informatie.

Gevonden voorwerpen worden maximaal 24 uur bewaard bij de receptie. Om contact op te nemen met de receptie Klik hier

Zwemles

De Nationale Raad Zwemveiligheid vindt: hoe eerder een kind veilig is in het water, hoe beter. De meeste kinderen die verdrinken, zijn immers tussen de nul en vier jaar oud. Vanaf zeer jonge leeftijd kun je baby- en peuterzwemmen in ons zwembad om jouw kind vertrouwd te maken met het water.

De adviesleeftijd om te starten met zwemles voor het A-diploma is vier tot vijf jaar. Er zijn ouders die liever eerder willen starten met zwemles, namelijk als hun kind drie jaar is. De eisen die aan het A-diploma zijn gesteld, zijn te moeilijk voor een kind van drie jaar om te halen.

Vanaf 4 jaar kun je jouw kind wel voor onze zwemlessen inschrijven.

Om je in te schrijven voor zwemles klik je hier. Inschrijven voor zwemles kan vanaf 4 jaar.

Voor alle zwemlesgroepen bestaat een wachtlijst. Hier vind je bij benadering de wachttijd per groep. De wachttijd is van vele factoren afhankelijk en is dus onder voorbehoud.

Deelname aan de zwemlessen is alleen mogelijk wanneer er voldoende waarde op de leskaart staat. Wanneer het lestegoed niet toereikend is, kan er niet worden deelgenomen aan de zwemles. Deze les wordt dan ook niet geregistreerd voor de ABC-garantie.

Ben je de leskaart vergeten, dan worden je gegevens eenmalig via het systeem opgezocht. De leskaart wordt dan handmatig afgewaardeerd. Ben je de kaart kwijt, dan dient een nieuw exemplaar aangeschaft te worden.

Je kunt je kind telefonisch of via e-mail afmelden voor de zwemles. Klik hier om contact op te nemen. Vermeld duidelijk de naam van jouw kind en bij voorkeur ook het pasnummer.

Nee, dit is niet mogelijk. De geldigheidstermijn van het abonnement wordt niet verlengd bij korte afwezigheid/ziekte. Bij langdurige afwezigheid door ziekte kan er via onze Hoofd Zwemzaken een regeling worden getroffen. Hiervoor vragen wij je een afwezigheidsverklaring en een korte toelichting te mailen naar: receptie.oostervant@sportfondsen.nl.

Bij onze Hoofd Zwemzaken: De heer Eddy Varela.

Iedere woensdag van 14.00-15.00 uur kan je vragen stellen aan onze Hoofd Zwemzaken tijdens het telefonisch spreekuur: 010-4772100.

Voor een overzicht van alle data voor het diplomazwemmen klik je hier.

Tijdens alle schoolvakanties (m.u.v. de zomervakantie) gaan onze zwemlessen door volgens het reguliere rooster. Dit geldt ook voor BSO-kinderen. Alleen op officiële feestdagen is onze accommodatie gesloten en worden de les-kaarten verlengd.

Elke eerste en laatste zwemles van de maand is er kledingzwemmen voor bad 4, B, C en zwemvaardigheid. Op officiële feestdagen (sluiting) schuift het kledingzwemmen 1 week op.

De kleding die wordt voorgeschreven bij diplomazwemmen voor Nationaal Zwemdiploma ANationaal Zwemdiploma B en Nationaal Zwemdiploma C is verplicht. Klik op de links om de kledingeisen voor het afzwemmen per zwemdiploma te bekijken.

Je kunt de vorderingen van jouw kind volgen door in te loggen op het digitaal leerlingvolgsysteem. Hier worden na elke zwemles zo spoedig mogelijk de scores toegevoegd. Iedere laatste week van de maand zijn de lesscores up-to-date (m.u.v. de zomervakantie).

Je kunt het voor je kind makkelijker maken door veel te gaan zwemmen. Doe dan geen oefeningen, maar maak het zwemmen leuk. Ga samen van de glijbaan of doe spelletjes. Jouw aanwezigheid zorgt ervoor dat je kind zich op zijn/haar gemak gaat voelen in het water. Dat geeft zelfvertrouwen!

Leskinderen kunnen, op vertoon van de leskaart, gedurende de wachtlijst- en zwemlesperiode gratis zwemmen tijdens het vrijzwemmen onder begeleiding van een betalende, meezwemmende volwassene.

De particuliere zwemlessen zijn één keer per week. Er is in principe geen mogelijkheid om meerdere keren per week zwemles te volgen.

Een kind moet eerst ‘watervrij’ zijn alvorens het kan leren zwemmen. Voor ons is een kind watervrij als het zonder angst in speelse situaties geheel onder water durft en een aantal tellen zonder hulpmiddelen goed kan drijven op buik en rug.

In onze visie kunnen kinderen van 4 à 5 jaar alleen maar leren door te spelen. Een kind van die leeftijd kan niet 45 minuten alleen maar baantjes zwemmen. Er worden wel banen gezwommen, maar wij proberen dat zoveel mogelijk met speelse vormen te combineren, waardoor een kind zwemles leuk vindt en sneller leert. Wij leren de kinderen vanaf de eerste les al zelfstandig en in groepjes te werken. Met opdrachtkaarten oefenen kinderen zelfstandig bepaalde vaardigheden die eerder al zijn aangeleerd. Hierdoor kan de zwemlesgever heel gericht met een klein groepje intensief iets oefenen.

Opwaarderen kan in de omgeving van jouw kind in onze webshop.

Stap 1: Gaan naar onze webshop en log eenvoudig in.
Stap 2: Kies voor het tabblad “Abonnement”.
Stap 3: Kies het juiste zwemlesproduct en plaats deze in de winkelmand.
Stap 4: Vergeet niet om de juiste kaart te selecteren (bestaande kaart als jouw kind al zwemt).
Stap 5: Controleer of het juiste kaartnummer onder in beeld staat.
Stap 6: Ga vervolgens door naar afrekenen en ga door in de iDEAL omgeving
Stap 7: De kaart is opgewaardeerd en je kunt nu eenvoudig de les afwaarderen bij onze receptie en de bon meenemen naar de zwemzaal.

Via de website kan je met je naam en kaartnummer inloggen in het leerlingvolgsysteem. Hier kunnen de leerlinggegevens worden aangepast en de lesscores worden gevolgd. Zorg ervoor dat alle gegevens juist zijn ingevuld.

Voor het aanvragen van een nieuw wachtwoord kies je voor “wachtwoord vergeten”, waarna het nieuwe wachtwoord naar je e-mailadres verzonden wordt.

Wanneer een langere lestijd dan 96 lessen nodig is om het zwem-ABC af te ronden, kunnen deze kosteloos worden gevolgd en komt jouw kind in aanmerking voor de ABC-garantie. Om hiervoor in aanmerking te komen, dienen 96 lessen in een periode van 2 jaar en 3 maanden gevolgd te zijn. Dit resulteert in 85% aanwezigheid in de bovengenoemde periode. Hierbij hanteren wij de algemene voorwaarden van de zwemlessen.

Dit geldt niet voor deelnemers van privéles en volwassen les.

Voor het opzeggen van de zwemlessen geldt een opzegtermijn van 1 maand. Bij de receptie is een opzegformulier verkrijgbaar. Ook is het mogelijk om een mail te sturen naar oostervant@sportfondsen.nl met daarin de gegevens van de leerling, het kaartnummer en de uitschrijvingsdatum.

Alleen na het behalen van diploma C. Het resterende abonnementsgeld wordt dan omgezet naar een tegoed op de magneetkaart, dat te gebruiken is voor artikelen of activiteiten binnen Recreatiecentrum Oostervant. De maand opzegtermijn is na het behalen van bovengenoemde diploma’s overigens niet van toepassing.

Kinderen zijn kwetsbaar en moeten in een veilige omgeving leren zwemmen. Niet alleen fysiek, maar ook sociaal. Om duidelijkheid te scheppen, heeft de Nationale Raad Zwemveiligheid samen met partners in de zwembranche de Gedragscode Zwembranche voor aanbieders van zwemlessen opgesteld. Is er echt iets mis of maak je je grote zorgen? Dan kun je anoniem terecht bij de meldlijn van het NOC*NSF, via telefoonnummer: 0900 202 55 90 (maandag t/m vrijdag 08.00 – 20.00 uur, gebruikelijke belkosten) of via WhatsApp: 06 53 64 69 28.

Banenzwemmen

Ja, banenzwemmen is voor iedereen. Voor tijden en tarieven kijk je hier. Let op! Vooraf reserveren is verplicht.

Cookies op onze website

Deze website maakt gebruik van cookies om de nodige websitefuncties te bieden. Om de websitenavigatie en jouw online ervaring te verbeteren, websiteverkeer, gebruik en interactie te analyseren en om te helpen bij onze marketing- en advertentie-inspanningen.